O Nama – Biosativa

O NAMA

Biosativa je firma osnovana 2016. godine sa sedištem u Novom Sadu. Posle dugogodišnjeg i uspešnog poslovanja na teritoriji Hrvatske, odlučili smo se da poslujemo i na našoj teritoriji – Srbiji. Mi smo veleprodaja koja se bavi uzgojom, proizvodnjom i distribucijom organskih hladno ceđenih ulja, semena, brašna, proteina i sl. Za ceđenje svih ulja iz našeg asortimana, kompanija koristi seme uljarica iz organskog uzgoja, domaćeg i inostranog porekla. Boce koje se koriste kao ambalaža za ulja tamne su boje da bi se sprečio negativan učinak svetlosti na ulja i ista se pakuju isključivo u staklene boce zbog očuvanja čistoće i kvaliteta ulja. U ovom trenutku Biosativa nudi čitav niz organskih hladno cedjenih ulja koja se mogu koristiti za jelo i kozmetičke namene.

Prodaja i distribucija proizvoda

Inicijalno poslovanje firme se zasniva na prodaji organskih bio-ulja, semena, proteina i slično – kompletnog asortimana firme Biosativa iz Zagreba koja posluje na tržištu HR već od 2013 godine. Predstavnici obe firme imaju usku saradnju jos od samih početaka poslovanja i sva iskustva sa HR tržišta su uzeta kao smernice u poslovanju firme u Srbiji. Pored hladno ceđenih ulja, Biosativa se bavi prodajom nemačkih brendova: Pur Ya i Hanf & Natur (proteini i shakeri). Biosativa stalno radi na proširenju palete proizvoda pa se uskoro očekuju i nove kategorije. U kratkom vremenskom periodu Biosativa se pozicionirala na tržištu zdrave (organske) hrane i ono što ju je izdvojilo u odnosu na konkurenciju je kvalitet proizvoda i ambalaža koja je dizajnirana po svim svetskim standardima za ovu vrstu proizvoda. Danas je Biosativa prisutna u preko 100 prodavnica zdrave hrane u Srbiji.

Uzgoj, prerada i prodaja proizvoda od industrijske konoplje

Od 2017.godine Biosativa počinje sa gajenjem industrijske konoplje u Srbiji, prvenstveno zbog cveta koji je veoma tražen u farmaceutskoj industriji. Sva iskustva i znanje o gajenju i preradi ove biljke su sticana od 2009 u Hrvatskoj (Biosativa, Zagreb) i na raznim međunarodnim susretima / skupovima gde su razmenjivana teorijska i praktična znanja i dostignuća iz ove oblasti. Uzgoj ind. konoplje je organizovan u formi kooperacije sa poljoprivrednicima – uz kompletnu tehničku i logističku podršku Biosativinih stručnjaka radi ostvarivanja najboljih prinosa i rezultata. Prerada nakon žetve, radi dobijanja separisanog cveta i semena, se vrši u vlastitom pogonu Biosative u Novom Sadu a ove usluge se sem za sopstvene potrebe nude i uslužno. Prodaja separisanog cveta i semena se vrši kako za potrebe domaćeg tako i inostranog tržišta.

Misija i vizija

Naša vizija u segmentu industrijske konoplje je da postanemo lider na domaćem tržištu za uzgoj, preradu, distribuciju kao i razvoj novih, inovativni proizvoda od ove biljke a u segmentu prodaje i distribucije organskih proizvoda da budemo sinonim za kompaniju koja nudi prehrambene proizvode vrhunskog kvaliteta koji doprinose boljem zdravlju organizma i očuvanju prirode.
Naša misija je da kroz podršku stručnih i motivisanih radnika pružimo svojim potrošačima i kooperantima najbolju moguću uslugu. Postepenim rastom i konstantnim unapređenjem svih procesa želimo da napravimo stabilno okruženje za porast poslovanja i ostvarivanje dobiti za kompaniju i sve njene zaposlene.

Naš tim

Menadžmet tim kompanije je sinergija iskustva, entuzijazma, inovativnosti i želje za konstantnim progresom i poslovnim izazovima. Mladi tim preduzetnika pokreću različiti motivi i ideje ali su okupljeni oko iste vizije. Kompanija je veoma mlada ali prepoznaje koji je najvredniji resurs svake uspešne poslovne priče i u bliskoj budućnosti se planira proširenje tima zaposlenih i tima kooperanata za usku poslovnu saradnju.